Politika privatnosti & Zaštita podataka

1. Opšte napomene

Za firmu Trotec Laser GmbH ("Trotec", "mi", "mi") od najvećeg je značaja poverljivo postupanje sa podacima klijenata. Prema tome, lični podaci se sakupljaju, čuvaju i koriste za ispunjavanje ugovornih obaveza u skladu sa propisima o zaštiti ličnih podataka, a posebno sa austrijskim Zakonom o zaštiti ličnih podataka u njegovoj trenutnoj verziji ("DSG") i sa Opštim zakonom o zaštiti ličnih podataka EU-a ("GDPR"). Svaka upotreba preko i van toga koja nije opravdana prevashodnim zakonskim interesima u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka je dopuštena samo uz Vašu saglasnost nakon prethodnog obaveštenja. Možete povući Vašu saglasnost u bilo kom trenutku (npr. slanjem imejla na trotec@troteclaser.com). Međutim, ovo ne utiče na pravo na obradu podataka za izvršenje ugovora. Više detalja o podacima koje sakupljamo, obradi i korišćenju kada posetite i koristite naš veb-sajt www.troteclaser.com ("veb-sajt") možete naći u nastavku.

Podešavanje Vaših postavki podataka

Možete pregledati, ispraviti, osvežiti ili promeniti Vaše lične podatke ili odlučiti da obustavite primanje određenih imejlova slanjem imejla na trotec@troteclaser.com. Možete odlučiti da obustavite primanje reklamnih imejlova.  Ako imate pitanja ili nedoumica u pogledu ove Odredbe o zaštiti ličnih podataka, pošaljite nam imejl na istu adresu.

2. Koje od Vaših podataka obrađuje Trotec?

Kontaktne podatke i podatke upita: Kada aktivno uspostavite kontakt sa nama (npr. putem imejla ili preko našeg kontaktnog obrasca), obrađuju se podaci i detalji (ime, adresa, ime kompanije, pitanje, broj telefona, imejl i sadržaj upita).

Podatke o prijavi: Ako se prijavite za seminare ili radionice, dokumentujemo dosatavljene podatke o prijavi (ime, ime kompanije, adresu, imejl, broj telefona, najvaljene događaje).

Podatke o lokaciji: Ako tražite Trotec lokaciju blizu Vas, obrađujemo lokaciju (adresu) koju ste naveli da bismo prikazali pogotke. Brišemo ove podatke nakon Vaše posete veb-sajtu.

Tehničke podatke: Beležimo IP adresu Vašeg uređaja, korišćeni internet pregledač i Vaš operativni sistem, Vaše klikanje na veb-sajtu i veb-sajt sa kojeg nas posećujete. Ovi lični podaci se takođe mogu prikupljati pomoću kolačića (pogledajte ispod).

3. Zbog čega Trotec obrađuje Vaše lične podatke?

Trotec sakuplja, čuva i koristi Vaše lične podatke (i) da Vam omogući pristup posebnim podacima, (ii) da vam se obrati u okviru poslovnog odnosa (iii) da unapredi usluge koje pruža Trotec i veb-sajt u skladu sa čl. 6 paragraf 1 slovo b) GDPR-a.

Pošto je to potrebno za izvršenje ugovora, Vaši lični podaci će se proslediti kompanijama Trodat Trotec grupacije ili njihovim prodajnim i uslužnim partnerima u zemljama od značaja za Vas, tako da mogu poduzeti aktivnosti u ime kompanije Trotec Laser GmbH. Poslaćemo Vaše podatke trećim licima samo radi ispunjenja naših obaveza.

4. Koliko dugo Trotec čuva Vaše lične podatke?

Čuvaćemo Vaše lične podatke koliko nam bude potrebno da ispunimo naše obaveze prema korisnicima. Međutim, obzirom na naše obaveze čuvanja podataka, obično čuvamo Vaše lične podatke u skladu sa narudžbama i rezervacijama tri ili u krajnjem slučaju sedam godina nakon ispunjenja ugovora.

5. Kolačići i Google Analytics

Koristimo kolačiće kao i većina veb-sajtova. Kolačići su male tekstualne datoteke koje stranica ili Vaš dobavljač usluga sačuva na tvrdom disku Vašeg uređaja putem internet pregledača da bi se veb-sajt mogao bolje dizajnirati i Vaše korisničko ponašanje moglo bolje razumeti.

Trotec najviše koristi (i) funkcionalne kolačiće koji su potrebni za upravljanje našim veb-sajtom i (ii) kolačiće koji sakupljaju statističke podatke o upotrebi veb-sajta, tako da možemo unaprediti naše usluge. Trotec u nekim prilikama koristi i pouzdane kolačiće od nezavisnih dobavljača koji sakupljaju te informacije za nas.

Ova stranica koristi i Google Analytics, uslugu za internetsku analizu kompanije Google Inc. ("Google"). Trotec koristi podatke usluge Google Analytics da bi unapredio veb-sajt za posetioce. Ovi podaci smanjuju vremena učitavanja i čine sadržaj koji se izrađuje zanimljivijim za posetioce.

Google Analytics sakuplja sledeće podatke: pregledač, vrsta uređaja, model uređaja, lokacija, država, grad, dobavljač usluge, rezolucija ekrana, vreme zadržavanja, jezik, operativni sistem, posećeni delovi veb-sajta. IP adrese su unapred anonimizirane i ne može se prilikom sakupljanja podataka izvući zaključak o osobi na koju se odnose.

Podaci koje izradi Google Analytics kolačić vezani za Vašu upotrebu ovog vab-sajta se obično prenose na servere kompanije Google van Evrope (npr. u Sjedinjenim Američkim Državama) i tamo čuvaju. Google će koristiti te podatke za procenu Vaše upotrebe veb-sajta, za izradu izveštaja vezanih za aktivnosti na veb-sajtu koji su namenjeni operateru stranice i da omogući dodatne usluge vezane za upotrebu interneta i veb-sajta. Google takođe može preneti te podatke drugim stranama ako to dopušta zakon ili ako druge strane obrađuju te podatke u ime kompanije Google.  Za više informacija o tome kako onemogućiti da Google Analytics dobije Vaše podatke posetite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ .

Možete sprečiti instaliranje kolačića pomoću odgovarajuće postavke u Vašem pregledaču; međutim, dužni smo da Vam ukažemo na to da Vam u tom slučaju sve funkcije ovog veb-sajta neće u potpunosti biti na raspolaganju. Kolačići se čuvaju na Vašem uređaju u trajanju od 26 meseci, osim ako to onemogućite.

6. Onlajn praćenje

Naši sistemi ne prepoznaju "Ne prati" signale pregledača, ali neki od naših pružalaca usluga koji koriste te kolačiće na našem veb-sajtu omogućavaju Vam da otkažete ciljane metode reklamiranja.  Da biste saznali više o tim metodama reklamiranja ili da biste otkazali ovu vrstu reklamiranja, možete posetiti www.networkadvertising.org ili www.aboutads.info/choices/. Možemo Vam takođe pružiti dodatne alatke za otkazivanje našeg reklamiranja. Možete saznati više o ovome u odeljku pod nazviom "Podešavanje Vaših postavki podataka" ove Odredbe o zaštiti ličnih podataka.

7. Priključci za društvene mreže

Naš veb-sajt koristi sledeće priključke za društvene mreže ("priključci") raznih društvenih mreža. Za interakciju sa društvenim priključcima društvene mreže obrađuju isključivo sledeće lične podatke ako je to potrebno: 

  • Korišćenje Facebook priključaka

Priključci društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304 USA su ugrađeni u našu stranicu. Možete prepoznati Facebook priključke po Facebook znaku (belo slovo "f" na plavoj pozadini) na našem veb-sajtu. Možete naći pregled Facebook priključaka ovde: https://developers.facebook.com/docs/plugins .

Ako posetite naš veb-sajt, putem priključka će se uspostaviti direktna veza između Vašeg pregledača i Facebook servera. Na taj način će Facebook dobiti podatke o tome da ste posetili naš veb-sajt sa Vašom IP adresom. Ako kliknete na Facebook dugme "Like" dok ste prijavljeni na Vaš Facebook račun, možete povezati sadržaje našeg veb-sajta sa Vašim Facebook profilom. Tako Facebook može povezati Vašu posetu našem veb-sajtu sa Vašim korisničkim računom. Iskoristili bismo priliku da ovde ukažemo na to da ne primamo nikakve informacije o sadržaju poslanih podataka ili o njihovom korišćenju od strane društvene mreže Facebook. Dodatne informacije vezane za ovo mogu se naći u Odredbi o zaštiti ličnih podataka Facebooka na http://de-de.facebook.com/policy.php 

  • Korišćenje Twitter pirključaka

Naš veb-sajt koristi priključke mikrobloging usluge Twiter kojom upravlja kompanija Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103 USA ("Twitter"). Dodaci su označeni Twitter znakom, npr. u obliku plave "Twitter ptice". Možete naći pregled Twitter priključaka i njihov izgled ovde: https://dev.twitter.com/web/tweet-button .

Ako pristupite našem ve-sajtu koji sadrži takav dodatak, Vaš pregledač uspostavlja direktnu vezu sa Twitter serverima. Sadržaj priključka Twitter šalje direktno Vašem pregledaču i integriše se u veb-sajt.  Putem tog integrisanja Twitter prima podatke o tome da je Vaš pregledač pristupio dotičnom delu našeg veb-sajta čak i ako nemate Twitter profil ili ako trenutno niste prijavljeni na Twitter. Te podatke (uključujući vašu IP adresu) Vaš pregledač direktno šalje na Twitter server u Sjedinjenim Američkim Državama i oni se tamo čuvaju. Ako ste prijavljeni na Twitter, on može povezati Vašu posetu našem veb-sajtu direktno sa Vašim Twitter računom. Ako dođete u dodir sa priključcima, npr. kliknete na "Tweet" dugme, odgovarajući podaci će se takođe poslati direktno na Twitter server i tamo čuvati.  Podaci se takođe objavljuju na Vašem Twitter računu i Vaši kontakti se tamo prikazuju.

Za više informacija o razlogu i obimu sakupljanja podataka i daljnjoj obradi i korišćenju podataka od strane društvene mreže Twitter, kao i o vašim odgovarajućim pravima i postavljanju opcija za zaštitu Vaše privatnosti, pogledajte Odredbu o zaštiti ličnih podataka Twittera: https://twitter.com/de/privacy .

Ako ne želite da Twitter direktno povezuje podatke sakupljene na našem veb-sajtu sa Vašim Twitter računom, morate se odjaviti sa Twittera pre Vaše posete našem veb-sajtu.  Takođe možete u potpunosti sprečiti učitavanje Twitter priključaka za Vaš pregledač, npr. pomoću funkcije "NoScript" ( http://noscript.net/ ).

  • Korišćenje Google+ priključaka

Naš veb-sajt koristi takozvane društvene priključke ("priključci") društvene mreže Google+ kojom upravlja kompanija Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA ("Google"). Priključci su npr. prepoznatljivi po dugmadima sa simbolom "G+" na beloj ili obojenoj pozadini. Pregled Google dodataka i njihov izgled možete naći ovde: https://developers.google.com/+/web/ 

Ako pristupite delu našeg veb-sajta koji sadrži takav priključak, Vaš pregledač uspostavlja direktnu vezu sa Google serverima. Sadržaj priključka Google šalje direktno Vašem pregledaču i integriše se u stranicu. Tim integrisanjem Google prima podatke o tome da je Vaš pregledač pristupio dotičnom delu našeg veb-sajta čak i ako nemate Google+ profil ili ako trenutno niste prijavljeni na Google+. Te podatke (uključujući Vašu IP adresu) Vaš pregledač direktno šalje na Google server u Sjedinjenim Američkim Državama i oni se tamo čuvaju.

Ako ste prijavljeni na Google+, on može povezati Vašu posetu našem veb-sajtu direktno sa Vašim Google+ računom. Ako dođete u dodir sa priključcima, npr. kliknete na "G+" dugme, odgovarajući podaci će se takođe poslati direktno na Google server i tamo čuvati. Podaci se takođe objavljuju na Google+ i Vaši kontakti se tamo prikazuju.

Za više informacija o razlogu i obimu sakupljanja podataka i daljnjoj obradi i korišćenju podataka od strane kompanije Google kao i o vašim odgovarajućim pravima i postavljanju opcija za zaštitu Vaše privatnosti pogledajte Odredbu o zaštiti ličnih podataka Googlea: https://www.google.com/policies/privacy/ 

Ako ne želite da Google direktno povezuje podatke sakupljene na našom veb-sajtu sa Vašim Google+ računom, morate se odjaviti sa Vašeg Google+ računa pre Vaše posete našem veb-sajtu. Takođe možete u potpunosti sprečiti učitavanje Google priključaka za Vaš pregledač, npr. pomoću blokatora skripti "NoScript" ( http://noscript.net/ ).

  • Korišćenje YouTube dodataka

YouTube videi i priključci su takođe integrisani u naš veb-sajt.

Ako pokrenete video ili kliknete na dugme YouTube, kolačići se čuvaju na Vašem računaru i sledeći podaci se prenose kompaniji Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA kao i YouTube operateru: IP adresa i ID kolačića, tačna adresa dela kojem se pristupa na našem veb-sajtu, postavka jezika pregledača, sistemski datum i vreme pristupa i identifikator Vašeg pregledača. Podaci se prenose bez obzira na to da li ste registrovani i prijavljeni na Google. Ako ste prijavljeni, ti podaci se direktno dodeljuju Vašem računu.

Ako ne želite da se isti dodele vašem profilu, morate se odjaviti pre aktiviranja dugmeta. YouTube ili Google, Inc. čuva te podatke u vidu korisničkih profila i koristi ih za reklamiranje, proučavanje tržišta i/ili dizajniranje svojih stranica shodno potrebama. Takva procena se naročito vrši (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) da bi se pružilo reklamiranje zasnovano na potrebama i da se obaveste drugi korisnici o Vašim aktivnostima na našem veb-sajtu. Imate pravo da izrazite protivljenje prema izradi tih korisničkih profila, pri čemu se morate obratiti kompaniji Google Inc. kao operateru servisa YouTube kako biste ga iskoristili. Možete saznati dodatne informacije o razlogu i obimu sakupljanja podataka i njihovoj obradi od strane kompanije Google, Inc. na www.google.at/intl/de/policies/privacy/. Ne obrađujemo lične podatke koje sakupljamo.

  • Korišćenje Instagram priključaka

Na našem veb-sajtu koristimo priključke društvene mreže Instagram kojom upravlja kompanija Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025 USA. Priključci su označeni Instagram znakom, npr. u obliku "Instagram kamere". Možete naći pregled Instagram priključaka i njihov izgled ovde: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges .

Ako pristupite našem veb-sajtu, Vaš pregledač uspostavlja direktnu vezu sa Instagram serverima. Sadržaj dodatka Instagram šalje direktno Vašem pregledaču i integriše se u veb-sajt. Tim integrisanjem Instagram prima podatke koji govore da je Vaš pregledač pristupio dotičnom delu našeg veb-sajta čak i ako nemate Instagram profil ili ako trenutno niste prijavljeni. a podatke (uključujući vašu IP adresu) Vaš pregledač direktno šalje na Instagram server u Sjedinjenim Američkim Državama i oni tamo se čuvaju.

Ako ste prijavljeni na Instagram, on može povezati vašu posetu našem veb-sajtu direktno sa Vašim Instagram računom. Ako dođete u dodir sa priključcima, na primer kliknete na "Instagram" dugme, ti podaci će se takođe poslati direktno na Instagram server i tamo čuvati. Podaci se takođe objavljuju na Vašem Instagram računu i Vaši kontakti se tamo prikazuju.

Za više informacija o razlogu i obimu sakupljanja podataka i daljnjoj obradi i korišćenju podataka od strane kompanije Instagram kao i o vašim odgovarajućim pravima i postavljanju opcija za zaštitu Vaše privatnosti, pogledajte Odredbu o zaštiti ličnih podataka Instagrama: https://help.instagram.com/155833707900388 .

8. Kako Trotec čuva Vaše podatke?

Preduzimamo odgovarajuće tehničke i organizaciono-sigurnosne mere u skladu sa čl. 5 paragraf 1 slobo f) ili čl. 32 GDPR-a da bismo zaštitili Vaše lične podatke od nenamernog ili nezakonitog brisanja, promene, oštećenja ili gubitka kao i od nedozvoljenog otkrivanja ili pristupa. Nadalje, mi i naši zaposlenici se obavezujemo da se pridržavamo tajnosti podataka.  Međutim, ni za jedan prenos podataka preko interneta ili drugih mreža se ne može garantovati da je 100% siguran.  Stoga, iako se trudimo da čuvamo podatke prenesene na naš veb-sajt ili preko našeg vab-sajta, ne možemo i ne garantujemo sigurnost bilo kojih podataka koje prenesete na naš veb-sajt ili preko našeg veb-sajta i to radite na svoju odgovornost.

9. Linkovi

Naš veb-sajt može sadržavati linkove za druge veb-sajtove ili dopuštati drugima da Vam šalju takve linkove.  Link za drugi veb-sajt ne znači da ga mi podržavamo ili da smo povezani s njim.  Nemamo kontrolu nad drugim veb-sajtovima.  Takvim veb-sajtovima trećih strana i njihovoim sadržaju pristupate na vlastitu odgovornost.  Uvek biste trebali pročitati odredbu o zaštiti ličnih podataka drugog veb-sajta pre davanja bilo kakvih podataka tom veb-sajtu.

10. Obrađivanje u Sjedinjenim Američkim Državama

Uzmite u obzir da se Vaši lični podaci i prepiske mogu preneti i držati na serverima ili bazama podataka smeštenim van Vaše države, regije ili zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države.  Zakoni tih država možda ne pružaju isti nivo zaštite podataka u poređenju sa državom u kojoj ste na početku ustupili Vaše lične podatke. Međutim, budite uvereni da primenjujemo sve potrebne i odgovarajuće zakonske, organizacione i tehničke mere da bismo zaštitili Vaše lične podatke. Nadalje, što se tiče prenosa ličnih podataka u države izvan EU-a, pridružili smo se takozvanim "Standardnim ugovornim klauzulama" koje je odobrila Komisija Evropske unije za međunarodni prenos ličnih podataka kontrolorima ili obrađivačima osnovanim u drugim državama u datom slučaju.

11. Poštovanje zakona i provođenje zakona

Sarađujemo sa vladom i službenicima za provođenje zakona i privatnim stranama u provođenju i poštivanju zakona.  Smemo otkriti lične i bilo koje druge podatke o Vama vladi ili službenicima za provođenje zakona ili privatnim stranama ako diskretno zaključimo da je to potrebno ili odgovarajuće da bismo odgovorili na zakonske zahteve (uključujući sudske naloge i pozive na sud), da bismo zaštitili sigurnost, imovinu ili prava naše kompanije ili bilo koje druge strane, da bismo sprečili ili obustavili bilo kakvu nelegalnu, nemoralnu ili aktivnost kažnjivu zakonom ili da bismo ispoštovali zakon.

12. Koja prava imate?

Imate pravo na pristup ličnim podacima koje obrađujemo (čl. 15 GDPR-a). Osim toga, imate pravo na ispravljanje netačnih podataka i brisanje istih (čl. 16 i 17 GDPR-a). Nadalje, imate pravo na ograničavanje obrađivanja (čl. 18 GDPR-a) i pravo na prenosivost podataka (čl. 20 GDPR-a). Uzmite u obzir da Vaš zahtev za brisanjem možemo da ispoštujemo samo ako nema važećih zakonskih perioda čuvanja podataka ili nekih drugih razloga.

Imate pravo na to da pošaljete žalbu austrijskoj Službi za zaštitu ličnih podataka (Wickenburggasse 8, 1080 Beč). Ako Vam trebaju podaci za neku drugu državu osim Austrije nađite odgovarajući organ za zaštitu podataka pod http://archiv.dsb.gv.at/site/6211/default.aspx . Ako imate bilo kakvih pitanja o Vašim pravima ili o obrađivanju podataka, možete nam se takođe obratiti:

Trotec Laser GmbH
Freilingerstr. 99, 4614 Marchtrenk
Austrija
Broj telefona: +43-7201-15-244
Faks: +43 7242 239 – 7380
Imejl: trotec@troteclaser.com 

13. Izmene Odredbe o zaštiti ličnih podataka

Povremeno možemo da izmenimo ovu Odredbu o zaštiti ličnih podataka.  Ako odlučimo da izmenimo ovu Odredbu o zaštiti ličnih podataka, obavestićemo Vas tako što ćemo na veb-sajtu objaviti izmenjenu Odredbu o zaštiti ličnih podataka.  Te izmene će stupiti na snagu dana "Izmenjeno" prikazanog u izmenjenoj Odredbi o zaštiti ličnih podataka.  Nastavkom korišćenja veb-sajta prihvaćate izmenjenu Odredbu o zaštiti ličnih podataka.

Isprintajte kopiju ove Odredbe o zaštiti ličnih podataka za Vaše potrebe i MOLIMO da redovno proveravate da li na WEB-stranici ima bilo kakvih promena.

SLEDEĆI PASUS SE ODNOSI SAMO NA ONE KORISNIKE KOJI SU EKSPLICITNO PRISTALI NA OBRADU NJIHOVIH PODATAKA U SVRHU REKLAMIRANJA:

Da bih i ubuduće bio u potpunosti informisan, u članu 6 paragraf 1 slovo a Opšte uredbe o zaštiti podataka ovim nadalje dozvoljavam kompaniji Trotec da koristi moje podatke u okviru interesa reklamiranja opisanih ispod:

Pristajem na to da kompanija Trotec sme da obrađuje moje lične podatke koje svojevoljno stavim na raspolaganje u svrhu stupanja u

  • u kontakt sa mnom i slanja reklamnih informacija i informacija o proizvodima vezanih za dobra i usluge iz (novog) asortimana proizvoda kompanije Trotec (putem adrese e-pošte, SMS poruka, telefona, faksa, putem usluga dopisivanja na društvenim mrežama); 
  • anketa o zadovoljstvu vezanih za uslugu i savetovanje;
  • analiza potreba;
  • pozivnica na događaje, prilika za obuku, kupona i upoznavanja sa ponudama na sniženju;
  • podsetnika za slučaj da sam popunio/la onlajn korpu za kupovinu, ali da nisam dovršio postupak kupovine; i
  • za uspostavljanje kontakta u okviru regionalnih običaja i tradicija, kao što je slanje božićnih ili drugih čestitki.

Jasno mi je da je kompanija Trotec član Trodat Trotec grupacije i u okviru ovoga još prihvaćam da se gore navedeni lični podaci mogu deliti unutar grupacije srodnim kompanijama Trotec kompanije za gore navedene svrhe reklamiranja, tako da me takve srodne kompanije mogu kontaktirati do prihvaćenog okvira. Puni spisak srodnih kompanija Trotec kompanije može da se preuzme ovde https://www.troteclaser.com/fileadmin/content/trotec-affiliate-companies.pdf . Pored toga, kompanija Trotec može da uključi treće strane u proces ako to bude potrebno i ako su iste pažljivo odabrane i obavezane da poštuju zahtevne standarde zaštite podataka.

Prihvaćam da kompanija Trotec čuva moje lične podatke u trajanju od maksimalno sedam godina nakon ispunjenja ugovora zbog potrebe čuvanja podataka određene pravom o trgovačkim društvima i poreznim pravom. Ako sam se prijavio/la samo za prethodno opisane svrhe reklamiranja i nisam klijent kompanije Trotec, moji podaci će biti čuvani dok se moj pristanak ne poništi, ali ne duže od tri godine nakon mog zadnjeg kontakta sa kompanijom Trotec.

Imam pravo da tražim informacije o mojim ličnim podacima koji se čuvaju i da se isprave ili obrišu bilo kad. Takođe mogu da imam pravo da zahtevam ograničenje obrade mojih podataka i da se podaci koje pružim objave u organizovanom, obično korištenom formatu čitljivom za mašine. Nadalje, mogu da povučem svoju saglasnost za obrađivanje ličnih podataka u budućnosti ako je obrađivanje zasnovano na mojoj saglasnosti. Ako više ne želim da primam bilten kompanije Trotec ili reklamne imejlove, mogu da kliknem na link "unsubscribe" koji je sadržan u svim imejlovima koje šalje Trotec. Osim toga je takođe moguće to isto opozvati pozivom ili imejlom.

Imam pravo na podnošenje žalbe protiv kompanije Trotec ili nadležnog organa za zaštitu podataka. Organ odgovoran za zaštitu podataka u Austriji je: Österreichische Datenschutzbehörde [Austrijski organ za zaštitu podataka], Wickenburggasse 8, 1080 Vienna, Austrija, telefon: +43 1 52 152-0, e-pošta: dsb@dsb.gv.at . Nadležni organi za zaštitu podataka se mogu naći na http://archiv.dsb.gv.at/site/6211/default.aspx .

Vaše pravo na žalbu

Kao vlasnik podataka možete uložiti žalbu na korišćenje Vaših podataka u bilo kom trenutku ako je cilj obrađivanja direktno reklamiranje.

Čak i ako obrađujemo podatke za legalne interese kompanije Trotec ili druge stranke, još imate i pravo na to da uložite žalbu u bilo kom trenutku ako usled Vaše lične situacije za to bude razloga.