Lasergraveren met een ProMarker galvo laser

Lasermarkeren of lasergraveren van metalen en kunststoffen -

lasermarkeren kleurenfoto polycarbonaat

Lasergraveren met de SpeedMark laser software

Met de SpeedMarker markeerlaser, kunt u metalen en vele kunststoffen markeren of lasergraveren. Dankzij de vooraf geinstalleerde SpeedMark laser software werkt de laser zo eenvoudig als een printer. U kunt hierdoor direct vanuit alle bekende grafische- en Windows programma's laseren. In de volgende tutorials laten we u verschillende tips & tricks en uitleg met betrekking tot lasergraveren en lasermarkeren zien. We bieden eveneens de bijbehorende grafische bestanden.

directmark laser software metaal

Tutorial "lasergraveren op metaal"

In deze tutorial laten we u zien hoe u metaal lichter kunt lasergraveren met een ProMarker. Hiervoor gebruiken we het programma CorelDraw. Selecteer de DirectMark software als printer en stel de printinstellingen in. In de tutorial laten we zien hoe u een nieuwe materiaalinstelling kunt creëren in DirectMark. Daarnaast kunt u een uitleg vinden over hoe de materiaalinstellingen bepaald worden door de laser software.

Download

lasermarkeren logo foto modus

Tutorial "foto en logo modus"

Met een SpeedMarker fiber laser kunt u ook afbeeldingen of foto's lasermarkeren. Er zijn verschillende foto of logo modus methodes. In deze bewerking markeert u een polycarbonaat kaart met 1 logo (zie bestand), afhankelijk van de geselecteerde modus krijgt u verschillende resultaten. Aan het eind van de tutorial leggen we uit hoe de laser software de afbeelding in de respectievelijke modus bewerkt.

Download

Tutorial "markeren kleurafbeeldingen"

In aanvulling op de "Foto en logo modus" tutorial laten we u in deze tutorial zien hoe u een kleurafbeelding (jpg) direct met de SpeedMark laser software kunt produceren. In dit geval is de foto gemarkeerd op een polycarbonaat kaart. U leert hoe u de afbeelding juist kunt aanpassen, evenals het aanpassen van de laserinstellingen. Zo kunt u eke foto markeren met de laser!

Download

promarker 100 markeerlaser

Tutorial "markeren op staal"

Als u metalen wilt markeren heeft u verschillende opties met de fiber laser: afhankelijk van de eisen en toepassing kunt u het staal ofwel lasergraveren (materiaal weghalen), annealling toepassen (donkere annealing) of polijsten (wit polijsten). Al deze methodes kunnen worden gedaan met een ProMarker laser. In deze tutorial laten we u de 3 verschillende markeermethodes op staal zien en hoe u de laserinstellingen kunt aanpassen. We leggen ook uit wat er met het materiaal gebeurt, tijdens deze bewerkingen.

Download

coreldraw print merge laser marking

Tutorial "print merge functie CorelDraw"

Wilt u identificatie plaatjes met een opvolgend serienummer of naamplaatjes met verschillende namen produceren? Dat kan allemaal met een ProMarker. U kunt serienummers creëren of direct variabele gegevens importeren naar de SpeedMarker lasers met gebruik van de SpeedMark software, CorelDraw's print merge functie kan hierbij helpen serienummer bestanden voor te bereiden voor de ProMarker. In deze tutorial laten we u zien hoe de print merge functie kunt gebruiken, hoe u de juiste gegevens kunt umporteren en uiteindelijk doorsturen naar de laser. Daarnaast leggen we uit hoe u de juiste instellingen kunt bepalen en de individuele naamplaatjes in DirectMark kunt produceren.

Download