--------------------------

Afdrukken/laseren vanuit Adobe Illustrator®

Alternatieven voor CorelDraw®

De volgende vraag wordt ons steeds weer gesteld: "... moet ik echt met CorelDraw® werken? Ik zou mijn ontwerpen veel liever in een ander programma bewerken, zoals bijvoorbeeld in Adobe Illustrator®." Geen probleem, deze handleiding toont de belangrijkste instellingen waarop u moet letten

Stap voor stap naar de optimale instellingen:

Stel direct als u begint de volgende punten in, zodat de laser de grafische informatie op de juiste wijze kan interpreteren.

Stap voor stap

Create your graphic in Adobe Illustrator

Stap1: Maak uw afbeelding

Gebruik de volgende instellingen in Adobe Illustrator®:

• Lijndikte voor snijlijnen moet 0,001 mm zijn
  • Gebruik RGB-kleurruimte (dezelfde als in de Job Control®-materialendatabase)
  • De stroke moet in het midden uitgelijnd zijn

Stap 2: Ga door naar het afdrukdialoogvenster

Uw ontwerp is klaar en u wilt het naar de laser sturen. Net als CorelDraw® communiceert Adobe Illustrator® ook met de laser via de afdrukdialoog. Klik op "Afdrukken" ("Print"). Het Adobe Illustrator®-afdrukvenster wordt geopend. Zorg dat RGB is gekozen als kleurruimte in het gedeelte "Uitvoer" ("Output"). Klik vervolgens op "Instellen" ("Setup") en de klassieke afdrukdialoog wordt geopend.

afdrukdialoogvenster illustrator

Stap 3: Selecteer Trotec Engraver en pas de laserinstellingen aan.

Selecteer Trotec Engraver en klik op "Voorkeuren" ("Preferences") of "Instellingen" ("Settings"). Hier kunt u de afdrukparameters voor uw laser aanpassen.

Adobe Illustrator: Set printing parameters

Stap 4: De afdrukparameters instellen

• Stel de grootte in: breedte en hoogte moeten groter zijn dan of gelijk zijn aan de afbeelding.
  • Markeer "Minimaliseren naar taakgrootte" ("Minimize to Jobsize") als u alleen zichtbare gebieden van de taak wilt afdrukken.
  • Kies de materiaalinstellingen uit de materialendatabase.
  • Klik op de knop met het Job Control-logo om af te drukken.Klik op "Afdrukken" ("Print") wanneer u klaar bent, u wordt dan automatisch omgeleid naar JobControl®.

Stap 5: JobControl®

In het venster JobControl® ziet u de plaat en kunt u actuele (of al wat oudere) taken uit het menu aan de rechterkant kiezen en naar wenst op de plaat positioneren. .

Meer informatie over JobControl®.

Meer informatie