Tips & Tricks voor de lasersoftware JobControl® Vision

JobControl® Vision is de Trotec lasersoftware voor nauwkeurig lasersnijden van geprinte materialen, bijvoorbeeld acrylaat, papier, folie of karton. Hier vindt u bruikbare tips voor het maken van een ontwerp en andere dagelijkse werkzaamheden met de snijsoftware.

Hoe werkt JobControl® Vision?

Een camera op de werkkop van de laser leest de registratiepunten van het plaatmateriaal. Afwijkingen in de print worden herkend en gecompenseerd en het materiaal wordt nauwkeurig gesneden. Dit versnelt de productietijden en bespaart tijd bij foutieve snedes.

laser cutting curves

Aantekeningen voor het maken van ontwerpen voor JobControl® Vision

Voor een optimale workflow, volg onderstaande instructies voor het creëren van ontwerpen:

• verschillende lagen voor afbeeldingen, registratiepunten en snijlijnen
  • registratiepunten: 6mm diameter, zwarte lijn met haarlijn dikte, zwarte vulling, cirkel
  • zorg ervoor dat bézierkrommen gestuurd worden naar de printer via de instellingen voor de printer driver in uw grafische programma

Voorbereiding van het bestand voor printen

Stuur nu de lagen met de afbeeldingen en de registratiepunten naar de printer. De snijlijn wordt niet geprint.

Voorbereiding van het bestand voor de laser

Stuur de registratiepunten en de snijlijn naar de laser. Deactiveer de laag met de afbeeldingen, zodat deze niet naar de laser wordt gestuurd. Selecteer in de materiaaldatabase de bewerkingssoort en registratiepunt voor de kleur zwart. Selecteer vervolgens “Print.”

Plaatsen van de print- en de lasertaak

Verbind de JobControl® met de laser.

Plaats de taak op de plaat en pas deze positie aan op het papier in de laser. Doe dit door de laser pointer naar het midden van een registratiepunt te bewegen en sleep deze naar de cross-hair in JobControl®.

Tip: Gebruik de preview functie WYSIWYG in JobControl® om het positioneren te vereenvoudigen.

regmark for laser cutting

Uitsnijden van het bestand

Klik op “Start.” Als de positie en de uitlijning in JobControl® corresponderen met de positie van uw materiaal leest JobControl® alle registratiepunten en snijdt deze automatisch uit.

Als de positie niet correspondeert zult u handmatig het eerste registratiepunt moeten aanwijzen. Positioneer hiervoor de camera met het toetsenbord van de laser, plaats de software pijltoetsen op het eerste registratiepunt. Als de balk onder de het camerascherm groen is, bevestig dit met Enter. Als de print afwijkingen bevat, zult u het systeem het tweede registratiepunt moeten laten zien. De overige registratiepunten worden vervolgens automatisch herkend.

Stappenplan

Creëer indrukwekkende details met de grootste nauwkeurigheid met JobControl® Vision.

Hier vindt u een gedetailleerd stappenplan
"How to Create a Basic JobControl® Vision Application".