Wat te doen als de laser niet reageert?

Maak uw laser weer klaar voor gebruik met een firmware update.

Als uw laser niet reageert na het startcommando kan het zijn dat er een firmware update nodig is. Hieronder vindt u een stappenplan voor het updaten van de firmware en het oplossen van het probleem.

Stappenplan voor het updaten via Windows Explorer:

Stap 1: Open het bestand Firmware-Update .exe in Explorer

Open het programma "FirmwareUpdate.exe" door dubbel te klikken op de linker muisknop.

Stap 2: Start en stop de update

Klik vervolgens op “Connect" en klik daarna op “Send."
Wacht totdat de update klaar is en druk op "OK."

Stappenplan voor het updaten via JobControl®:

Stap 1: Voorbereiding

Start JobControl®. Schakel vervolgens de lasermachine uit en open het deksel en zet de lasermachine weer aan.

Stap 2: JobControl® instellingen

Selecteer in JobControl® de optie “Update Firmware” bij “Settings.”

Stap 3: Selecteer het Trotec Firmware-Update bestand

Selecteer het aangevraagde Trotec update bestand met het commando “Load”

Stap 4: Start en stop de update

Selecteer het commando “Send” en wacht totdat de update klaar is.
Let op: Druk niet op de knop “Cancel” tijdens de update.
Gebruik de lasermachine niet tijdens de firmware update.
Stop de update met "OK."

Stap 5: Na de firmware update

Schakel de lasermachine uit.
Sluit de deksel.
Zet de machine weer aan.

Start JobControl® maak opnieuw verbinding met de lasermachine.

Check de update

Klik op "Settings" en op "Information"
Als u een foutmelding krijgt, moet u de update nog een keer uitvoeren.