--------------------------

Ruby® 2.7 – 08.11.2023

Nieuwe functies:

Dynamische gegevens bewerken

Met de geavanceerde updateversie 2.7 kunt u moeiteloos gegevens uit CSV-bestanden rechtstreeks in lasertaken importeren. Deze functie is een gamechanger voor het produceren van naamplaatjes, typeplaatjes of gepersonaliseerde reclameproducten met Ruby®. Voor een diepgaande uitleg van deze handige functie raden wij u aan om onze videotutorial te bekijken die toegankelijk is vanuit het Ruby®-helpcentrum (link naar tutorial).
Opmerking: In release 2.7 is dit een bèta-functie. Zorg er dus voor dat u deze activeert in de instellingen.

Laserkop naar exacte coördinaten verplaatsen

In het scherm Voorbereiden kunt u de X- en Y-coördinaten voor de laserkop invoeren. Na het invoeren van de respectievelijke waarden in het scherm Voorbereiden, begint de laserkop naar de opgegeven coördinaten te bewegen. Naast andere toepassingen, maakt deze functionaliteit nauwkeurige positionering mogelijk en vergemakkelijkt het plaatsen van markeringen. Houd er rekening mee dat deze functie uitsluitend toegankelijk is voor machines die geen gebruik maken van de Run on Ruby®-systemen.

Herkenning van de gebruikte lens

Op het aanraakscherm van Run on Ruby®-machines vindt u de nieuwe lensdetectiefunctie. Wanneer de functie wordt gestart, beweegt de laserkop naar de leespositie onder de Vision Design & Position-camera. De gedetecteerde lens wordt weergegeven en gewijzigd door bevestiging in de instellingen van Ruby®. Hierdoor kan het verwisselen van de lens direct worden opgenomen op het aanraakscherm in Ruby®. U hoeft niet naar de computer te gaan.

Beschikbaar voor Speedy 400 en Speedy 360 Run op Ruby® met Vision Design & Position-camera. Voorwaarde is een huidige lenshouder met Trotec QR-code.

Opmerking: Bij het wijzigen van de lens - op het aanraakscherm of in de instellingen - worden de taken in de wachtrij gewist.

Verbeteringen en updates:

Wijzigingen in het menu Instellingen

Het menu Instellingen is nu onderverdeeld in categorieën. Hierdoor kunt u de gewenste instellingen sneller en gemakkelijker bereiken.

Bovendien kunnen de X- en Y-offset met de nieuwe versie van Ruby® direct door de gebruiker worden ingesteld (er is geen Trotec-servicetechnicus meer nodig).

R/Q-serie volledig ondersteund

Release 2.7 van Ruby® beëindigt de bètafase voor lasermachines van de R- en Q-series. De twee machineseries worden nu volledig ondersteund.

Ondertekend installatieprogramma

Ruby® heeft nu een ondertekend installatieprogramma. Dit betekent dat wanneer u het downloadt en installeert, het niet langer wordt geclassificeerd als 'onbekend'. Dit betekent ook dat u minder stappen nodig hebt tijdens de installatie en handmatige update.

Opmerkelijke foutoplossingen:

• Fout bij het gebruik van de rondgraveermodule met R400 en Q400 is nu verholpen. Er is een firmware-update naar versie 11.04.11.01 verplicht.

Bekende problemen:

• Op machines zonder elektronische Z-as (R500, Q500) kan de Z-offset voor het materiaal worden ingesteld. Dit veroorzaakt een foutmelding 'Z-aspositie kan niet worden bereikt' en de taak wordt afgebroken. Om dit te verhelpen, stelt u de Z-offset in het materiaal in op 0 en start u de taak opnieuw.

Krijg persoonlijke ondersteuning van onze Ruby® experts.

Contact opnemen met ondersteuning